Melina Jurčić Digitalni marketing Web dizajn Grafički dizajn Društvene mreže Foto Video


Melina Jurčić Digitalni marketing Web dizajn Grafički dizajn Društvene mreže Foto Video

MOJA PRIČA
Kada ti život da limun, napravi najbolju limunadu i uživaj u njoj!

Tako je nekako krenula moja priča. Počela je pandemija Korone, a ja sam bila u drugoj polovici moje druge trudnoće. Tada smo se svi našli u karanteni, a meni su već krenule neke misli o današnjem radu…ali bile su to samo misli i sanjarenja, ustvari ništa ozbiljno nisam mislila ni planirala, jer preda mnom je bilo rođenje drugog sina.

Ali, eto nakon poroda i onog totalnog lock-downa kada smo konačno počeli izlaziti iz kuće, meni su krenuli strašni bolovi u području zdjelice. Uslijedila je neka nemoguća, prilično nepoznata i jako neuobičajena dijagnoza oštećenja zdjelice, pubične kosti i područja cijele simfize (ali nećemo o tome, jer to je tema za novu web stranicu :)).
Uglavnom, uslijedilo je višegodišnje bolovanje, a moje kretanje je postalo minimalno i bolno. Skoro sve vrijeme sam provodila u kući, ležeći i ludeći. Kada god bi se osjećala malo bolje i izašla van, vratila bi se u bolovima i deprimirana, jednostavno svaka minimalna fizička aktivnost bi me oborila s nogu. Bio je to neki period života gdje sam sama sebe zezala da živim kao u Big Brother kući, ali eto i njima je bilo zanimljivije jer su imali razne dnevne zadatke i ispunjen dan. I eto, tako sam došla do ideje da i ja sebi potpunim dan, prilagodit ću si ga svojim mogućnostima i iskoristiti dan maksimalno.

Oduvijek su me privlačile kreativne stvari, gdje moram nešto smišljati pa bi ja to još sto puta prepravljala, onda bi još dodala ovo, pa ono i tako do iznemoglosti dok ne bi došla do željenog rezultata. Jednostavno nisam tip koji odustaje i moram ja izgurati po svome.
Kako je bilo vrijeme korone sve je odjednom postalo on-line i dostupno. Savršeno, pomislila sam! Iako ja ne mogu nigdje iz kuće, zašto ne bi upisala neku on-line školu pa ću ja to malo pohađati iz kreveta, dobit neku zadaću, malo aktivirati mozak, ponešto naučiti novo…i spasiti se od dosade i depresije.
I tako sam upisala on-line školu za Web dizajnera. Eto, to je bilo nešto kreativno kao baš za mene, a željela sam napraviti i web stranicu za moj beach bar u Savudriji.

Onda su nekako ¨iskočili¨ HZZO vaučeri pa su me savjetovali s Visokog učilišta da upišem i jedan besplatni tečaj koji financira EU. Kao, zašto ne bi iskoristila kad već imam pravo pa su mi predložili i školu za Internetski marketing i brendiranje (naravno moj prvoizabrani smjer Web dizajn, nije išao preko vaučera :)). Ja sva sretna da se konačno nešto pokrenulo u mom životu (beba je već imala godinu i pol i bila sam luda od te svakodnevne rutine), upišem oba smjera.

I tako ja iz mog kreveta rasturim obje škole i zaljubim se u sve šta sam naučila. Odmah sam imala sto ideja što bi mogla raditi, ali sam i shvatila da mi jako nedostaje još malo znanja iz grafičkog dizajna kako bi sama mogla izrađivati svoje ideje i sama raditi potrebne vizuale.
Da, upisala sam i tečaj za Grafički dizajn. Kakva ludača sigurno si mislite, ali bez brige i ja to ponekad mislim za sebe. Zašto to kažem? Jer, iza toga sam upisala i Tečaj fotografije i izrade video materijala. A što da vam kažem, ali baš mi je to još nedostajalo da se kompletiram.
To je situacija kao i ona: A baš takve cipele mi još trebaju, baš takve nemam! Eto, jednostavno ja sam takva, mrzim kada moram ovisiti o nekome, a u sebi znam da ću ja to sigurno znati napraviti sama, po svome i još bolje. Eto, jednostavno mi je nekako sve to sjelo i posložilo se i eto me sada tu.

Sve moje predznanje koje sam stekla u dugogodišnjem radu u turizmu i odnosima s javnošću jednostavno se popunilo s novo završenim školama i sve je sjelo na svoje mjesto. Oduvijek sam radila na pozicijama gdje sam nekog kontrolirala i gledala što se još može poboljšati. Konstantno su bili neki novi izazovi i inovacije. Jednostavno, moj posao me istrenirao da vidim ono što nije dobro ili nije dovoljno dobro i što se mora i može poboljšati.

Otkako mi se sve to nekako posložilo, uskočila sam u pomoć prijateljima i rodbini da se malo brendiraju i digitaliziraju. Eto, tako malo po malo preko preporuka prijatelja i poznanika krenula sam u svoju novu avanturu. Baš uživam u svemu, isprobavam, crtam, kreiram, griješim i popravljam. Jednostavno se igram, a mreža preporuka se i dalje širi tako da uživam u svojim rezultatima.
Naravno, uz najbolju limunadu u mom beach baru u Savudriji, a web stranicu za Beach bar Havana možete pogledati ovdje ili u mom portfoliju!

Svašta se eto izdogađalo u moja 4 zida u posljednje 4 godine, ali koliko bilo teško i koliko sam se borila sama sa sobom, uopće ne pamtim loše trenutke i ne mislim da mi je prošlo 4 godine života uzalud. Tu je moja obitelji i milijun trenutaka provedenih s njima. U 4 godine imam 4 velika obiteljska albuma predivnih uspomena naravno iz kuće:) (e da by the way i to radim :)), a sada idemo raditi!ŠTO ME POTAKLO?
U svom višegodišnjem iskustvu oduvijek sam uživala raditi na kreativnim zadacima, smišljati nešto novo, mijenjati i unaprjeđivati nešto postojeće. U mojoj kreativnosti uvijek bi me na nekom koraku zakočio nedostatak dodatnog znanja za krajnju realizaciju moje ideje. Frustrirajuće je kada nešto ne znaš i kada moraš ovisiti o drugima te moraš čekati njihove materijale i gubiti vrijeme. Upravo zato sam se dodatno doškolovala na području Internetskog marketinga i brendiranja, web i grafičkog dizajna. Doškolovanje mi je u potpunosti zaokružilo moje znanje, tako da sada uživam u samostalnoj realizaciji svih mojih zamisli od početka do kraja.
Marketing je konstantno isprobavanje i igranje, zato idemo se igrati zajedno!ZAŠTO JA?
Sa svim svojim stečenim znanjem želim svojim klijentima omogućiti sveobuhvatnu uslugu pri pokretanju novog ili rebrendiranju već postojećeg malog poduzeća ili obrta.
Znam koliko je teško prikupiti i izraditi sve potrebne materijale i vizuale te ih objediniti u jednu smislenu priču. Ona mora prikazati Vas i Vaše poslovanje u najboljem izdanju, mora biti moderna, a opet izvorna i originalna. Mora istaknuti Vašu posebnost pred konkurencijom i ispričati Vašu priču te je učiniti dostupnu u on-line kanalima.
Web stranica je Vaše ogledalo u poslovni svijet, ona predstavlja Vas, Vaš rad ili proizvod. Zato, nikada nemojte misliti da ste mali i da je Vaš posao ili ideja premalena da bi se brendirala i istaknula na tržištu. Upoznat ću tebe i tvoj rad da možemo istaknuti tvoju prednost te naglasiti tvoju posebnost pred drugima, a s istom zainteresiranošću ću pristupiti izradi svih potrebnih materijala. Ne želim da na našem putu Vašeg brendiranja moramo ovisiti o drugima i gubiti vrijeme čekajući razne termine i materijal te da nam svaka izmjena ili promjena ideje iziskuje dodatne troškove i vrijeme.
Sa mnom, idemo od početka tj. prvotne ideje do njezine zadnje verzije i realizacije. Budimo kreativni, budimo brzi i budimo efikasni!
Kontaktiraj me i kreirajmo tvoju priču!MOJ MOTO
Okruži se POZITIVNIM ljudima!
POMOGNI drugima kada god možeš.
Male stvari čine razliku, SITNICE su važne.
Uživaj u trenutcima, budi veseo i zadovoljan SADA.
Nemoj kukati, možeš sve što poželiš, samo KRENI.
Ne kompliciraj, tako samo gubiš volju za RAD i vrijeme.
Ne možeš znati sve, ali potrudi se da NAUČIŠ ono što ti treba!
Budi ponosan na svoje ZNANJE, njega ti nitko ne može oduzeti.
Ako nešto uistinu želiš naći ćeš NAČINA, ako ne naći ćeš ispriku.
Neka tvoja očekivanja budu REALNA i u skladu s tvojim mogućnostima.
Nemoj žaliti za onim što nisi učinio, ako to i dalje ŽELIŠ još uvijek stigneš.
Ako plan A ne funkcionira, pređi na plan B, ako ne ide B onda je tu plan C, ako i on ne ide,
mijenjaj PLAN, mijenjaj PRIČU, nije se ni trebalo dogoditi.PLATFORME NA KOJIMA RADIM
Adobe Illustrator
Adobe Photoshop
Adobe InDesign
Canva
Figma
CapCut
VN
DaVinciResolve
Microsoft Word
Microsoft Excel
Microsoft PowerPoint


car